Pár nap hűsölés után visszatér a kánikula

-

Hétfőn és kedden szeles, kissé hűvösebb időjárás várható, de szerdától újra erősödik a felmelegedés, a jövő hétvégére már újra hőség lesz.


A Köpönyeg.hu előrejelzése szerint vasárnap eleinte folytatódik a szikrázóan napos idő, majd délutántól, estétől nyugat felől felhősödés kezdődik és eleinte csak az Alpokalján késő estétől a Dunántúl más tájain is kialakulhat eső, zápor, zivatar. Megélénkül az észak-nyugati szél. 30 fok körüli kánikula várható.

Hétfőn erősen felhős, szeles időre van kilátás. A nap első felében dél-nyugaton és délen még többfelé várható eső, záporeső. Kisebb lehűlés ígérkezik: 25-26 fok köré mérséklődik a meleg.

Kedden marad a szeles időjárás. Főleg délelőtt lehetnek felhők az égen, ám csapadék csak kis eséllyel, főleg keleten alakul ki.

Szerdán és csütörtökön újra erősödik a nappali felmelegedés, ismét 30 fok körüli maximumokra van kilátás. Sok napsütés lesz, de frissítő zápor, zivatar is előfordulhat délutánonként. A következő napokban is tikkasztó napsütés, igazi strandidő valószínű, nagyrészt 30 fok feletti csúcsértékkel.