Egy IFA-nyi trágyával támad az LMP-s kommandó

Forrás: Facebook/LMP

-

A földárverések elleni tiltakozásul három köbméter birka- és marhatrágyát borított a Somogy megyei kormányhivatal épülete elé az LMP képviselője, Sallai Róbert Benedek.


A kormány folytatja a felhatalmazás nélküli földárveréseket, így mi is folytatjuk azok megzavarását - közölte Facebook-oldalán az LMP szakpolitikusa, Sallai Róbert Benedek. Az állami földek árverezése egy héttel ezelőtt kezdődött, és ma újabb helyszíneken, köztük Somogy megyében folytatódott. Az érdeklődés mérsékelt, a meghirdetett birtokoknak nagyjából a felére licitálnak az arra jogosult gazdák, akiknek az elsöprő többsége magyar, nem külföldi. Az összes meghirdetett föld eladása az állami költségvetés szempontjából több száz milliárd forint bevétellel kecsegtet.


A Sonline.hu tudósítása szerint Kaposvárott a rendőrök megpróbálták megakadályozni az akciót, ám a képviselő előbb leborította a rakományt, majd - élve mentelmi jogával – bejelentette, hogy az eljárás későbbi szakaszában lemond róla.Sallai Róbert Benedek, aki maga is aktív földműves, azt kifogásolta, hogy a kormány parlamenti felhatalmazás nélkül döntött a maradék állami termőföldek kiárusításáról. Az LMP képviselője szerint a kabinet gyakorlatilag elkótyavetyéli a 300 ezer hektár földet.

Egyik minapi Facebook-bejegyzésében a képviselő azt hangsúlyozta, hogy az LMP a földárverések megzavarásával éppen azt akarja megakadályozni, hogy külföldi kezekbe kerüljön a magyar föld. Sallai Róbert Benedek felidézte Orbán Viktor miniszterelnök egy korábbi beszédét is, amelyet a Magosz 2010. márciusi gyűlésén mondott el.


Elmondhatom Önöknek, és biztosak lehetnek abban, hogy míg a Fidesz kormányon lesz, és abban az én munkám is ott lesz, addig Magyarországon, külföldiek - akármit döntenek Brüsszelben - itt soha, termőföldet nem fognak vásárolni!

Az LMP képviselője azonban úgy véli, mára már tény: a Fidesz vezette kormány maga adja el külföldieknek a földet.


A francia gazdák tudták ezt fokozni