Egy idős nő halála miatt gyanúsítottak meg két orvost

-

Az orvosok nem vették észre, hogy túladagolták a vérhígítót egy idős asszonynál, aki ennek következtében meghalt. Az eset két éve történt, de csak most hallgatták ki az orvosokat.


S. Andrásné 73 éves korában, 2013 szeptemberében került be a sátoraljaújhelyi Erzsébet Kórházba. Decemberben halt meg koponyaűri vérzés miatt, az orvos szakértő szerint azért, mert túladagolták a vérhígítót - írja a Blikk. A szakember szerint az hibázott, aki másfél hónapig nem ellenőrizte az idős asszony véralvadási szintjét – ezért hallgatták ki a pszichiátriai osztály két doktorát. A szakértő szerint kéthetente kellett volna ellenőrizni a véralvadási szintet, de ezt nem tették meg.

Az idős asszony egy idő után annyira legyengült, hogy a szemét sem tudta nyitva tartani. Mielőtt áthelyezték volna a pszichiátriáról a belgyógyászatra, már szivárgott a vér az infúzió bekötési helyéről. Ezt helyben nyomókötéssel gondolták megoldani, a belgyógyászaton viszont rögtön fagyasztott plazmát kapott a vérzékenységére - írja a lap. Koponya CT-t is végeztek rajta, amin látszott, hogy bevérzett az agya. Átkerült egy másik kórházba, ahol ugyan eltávolították a vérömlenyt, és az állapota eleinte javult, de pár nappal később életét vesztette.

A rendőrség foglalkozás körében elkövetett halált okozó gondatlan veszélyeztetés miatt nyomoz. Az orvosok tagadják, hogy bűncselekményt követtek volna el.