Egy huszárvágással összeállhat a Van Gaal-Mourinho álompáros

Fotó: Bongarts / Sandra Behne

-

A hollandot felfelé buktatná Ed Woodward, hogy a portugál leülhessen a kispadra. A tervek szerint ez mindenkinek jó lenne.


Megoldódni látszik a Manchester Unitednél a fél éve húzódó "ki lesz a csapat edzője jövőre" nevű fejtörő. A helyes(nek tűnő) megfejtést Ed Woodward, a klub általános igazgatója szállítja.

Angol lapértesülések szerint a klubvezető továbbra is ragaszkodna a szurkolók által az utolsó bajnokin kifütyült Louis van Gaalhoz, akinek ráadásul még egy évig érvényes szerződése van a klubbal. Azaz, ha elküldenék, akkor végkielégítést kellene neki fizetni, ami azok után egy kicsit kínos lenne, hogy irányításával maradt le a klub a Bajnokok Ligájáról – 25 év után először – és bukott ezzel tekintélyes summát.


Nem az, akinek látszik. Szurkolók üzentek még decemberben a hollandnak, hogy jobb lenne, ha megírná az adóbevallását, majd hazatérne.


Van Gaal így sportigazgatóként folytathatná pályafutását az Old Traffordon, a helyére pedig José Mourinho ülhetne le a kispadra. A portugál télen dicstelen körülmények között távozott a Chelsea-től, és az akkoriban éppen kilátástalanul vergődő MU vezetői azonnal fel is vették vele a kapcsolatot. A hírek már előszerződésről szóltak, de hivatalos bejelentés azóta sem történt.

Ha bejönne Ed Woodward legújabb terve, akkor Van Gaal edzőként szombaton a Crystal Palace elleni FA-kupa-döntőben irányíthatja utoljára a csapatot, jövőre pedig egy emelettel feljebb költözve építheti a gárdát.


A legutóbbi „találkozás”


Ha pedig Mourinho leül a kispadra, akkor talán a Van Gaal miatt a klubtól ódzkodó Pierre-Emerick Aubameyang és Zlatan Ibrahimovic is meggondolja magát, és aláír az Old Traffordra. Előbbi ettől még lehet, hogy inkább Liverpoolban köt ki, ahol előző edzője, Jürgen Klopp dolgozik, utóbbi viszont már dolgozott egy szezont a portugállal az Internél, és egész jól kijöttek.

Ahogy Van Gaal és Mourinho is jól kijön egymással: a portugál 1997-től 2000-ig a holland másodedzője és tolmácsa volt a Barcelonánál, és a jó kapcsolat azóta is megmaradt közöttük.