A Facebook nem tűri, hogy valaki elküldje a francba a terroristákat

Fotó: Getty Images / Tristan Fewings

-

Egy brit humorista a Facebookon küldte el a fenébe a Párizsban lövöldöző és robbantgató terroristákat. Kitiltották.


Jason Manford nem mondott mást a Párizsban gyilkoló és robbantgató dzsihádistákról, mint Francois Hollande francia elnök, viszont sokkal hosszabbra eresztette a mondókáját és lényegesen erősebb szavakat használt. Gyávák helyett "kibaszott gyávákról" és "kibaszott szemétládákról" írt. Barbárok helyett, pedig az "emberiség szarfoltjának" nevezte a támadókat. Ezek mellett volt néhány hasonló gondolata arról is, hogy ha egy vallás istene ilyeneket parancsol a híveinek, akkor mit kellene kezdeni az egész bandával.


A kocsmafilozófiai mélységű poszt nem sokáig maradhatott meg a Facebookon. Iszlamofóbiára hivatkozva a közösségi oldal letiltotta a humoristát és a bejegyzést is, hiába lájkolták a rajongói a terroristák alázását. Manfordot, aki szerint ő ugyanúgy a gondolatait osztotta meg, mint bárki más a Facebookon, visszaengedte a közösségi oldal, az írás azonban nem került vissza.

A humorista rajongó többnyire hiányolják a szöveget az oldalról, de akadnak olyan hangok is, akik szerint Manfordnak felnőttként igazán visszafogottabban kellene fogalmaznia.