”Egy holttest mellett feküdtem” - megszólalt a 12 éves túlélő

-

A gyerek a Bataclan koncertteremben volt, mikor terroristák betörtek az épületbe. Annyira közel állt a terroristákhoz, hogy hallotta, amit beszéltek. Drámai beszámoló.


Az apa 12 éves fiával ment péntek este az Eagels of Death Metal koncertjére a Bataclan koncertterembe, amelyet megtámadtak a terroristák. A támadók túszokat szedtek, és fegyvereikkel a tömegbe lőttek. A péntek esti terrorcselekményekben 129 ember halt meg, többségük a Bataclanban.

Az apa, John Leader a CNN-nek elmondta, először csak a lövéseket hallották, amit sokakkal egyetemben tűzijáték hangjának véltek. Nem sokkal később rájött, hogy valami történt. Beszámolt arról is, hogy valami elhúzott a füle mellett, de azt nem tudta, mi, lehet, hogy egy golyó.

A terroristákhoz a 12 éves fiú állt közelebb, ő hallotta is őket. Akcentus nélkül beszéltek, és felszólították a túszokat, hogy gondoljanak Szíriára.

Az apa szerint a merénylők átlagos fiataloknak tűntek, az egyik fedezte azt, aki tüzet nyitott. Arra semmi esélyt nem látott, hogy a tömeg szembeszálljon a terroristákkal.


Egy ember sakkban tartotta a tömeget, a másik pedig a kivégzésekkel foglalkozott.

A láthatóan még mindig zaklatott gyerek a CNN-nek azt mondta, még soha korábban nem látott holttestet,


most pedig ott feküdtem egy hulla mellett a földön. Egyáltalán nem volt kellemes. Nagyon megijedtem.

A CNN videóját, amelyen az apa és a fiú nyilatkozik, itt tudja megnézni.


Ez pedig a koncertteremben készült legdurvább kép


Az áldozatokról itt írtunk bővebben, a túlélők beszámolóit itt olvashatja. A párizsi terrortámadásról ide kattintva találja meg összes eddigi cikkünket.