Egy hír, amelynek decemberben örül majd igazán

Fotó: Getty Images / Digital Vision.

-

Új partnert talált és folytatja munkáját a finn Mikulások Irodája, amely nemrég súlyos pénzügyi válságba került.


A lappföldi Rovaniemi turisztikai hivatalának pénteki közlése szerint „az iroda mostantól a régió legtapasztaltabb kalandszervező ügynökségével, a Lapland Safaris céggel fog együttműködni”.

A Lapland Safaris közleményben tudatta, hogy megszerezte a Mikulások Irodáját 1992 óta működtető Dianordia Ltd. többségi tulajdonát. A Dianordia nagyjából 200 ezer euró adóhátralékot halmozott fel, de a héten végül sikerült elkerülnie a bezárást. A tetemes adóhátralék azért keletkezett, mert elmaradtak a finn Mikulás-központ legjobb látogatói, az orosz turisták.


A Mikulás Iroda a rovaniemi Mikulás-park vállalkozásainak egyike. Tavaly mintegy 300 ezer látogatója volt, és 2 millió euró bevételre tett szert. Az orosz turisták elmaradását csak részben kompenzálta a japán látogatók számának növekedése. A japánok mellett egyre több kínai, dél-koreai és szingapúri keresi fel Lappföldet.

Minden karácsonykor külföldi turisták százezrei özönlenek Rovaniemibe, a sarkkörön fekvő városba. A finnek hangoztatják, hogy a Mikulás a finnországi Lappföldről származik, számos idegenforgalmi programot szerveznek alakja köré.