Egy hétig tartott a Napoli uralkodása, újra az Inter vezet

Fotó: AFP / VINCENZO PINTO

-

Csúnya vereséget szenvedett a mezőny végén kullogó Bologna otthonában a Napoli. Az egyik Verona szárnyal, a másik csak zuhan a Serie B felé.


A forduló előtt hátulról a harmadik helyen álló Bologna egy óra játék után már 3-0-ra vezetett a listavezetőként érkező Napoli ellen. És habár Gonazol Higuaín újra betalált (kétszer is), egy gól maradt a hazaiak előnyéből, ami nekik három helyet jelentett előre, a nápolyiaknak pedig kettőt hátra a tabellán. Így a 25 évig tartó böjt után (utoljára 1990-ben vezette a bajnokságot a Napoli, még Diego Maradonával a soraiban), újra távolabb került a dobogó tetejétől.


A Bologna vezető gólja


Ahol genovai győzelmével újra az Inter pózol, a milánóiakat pedig a Fiorentina követi, amelyik két kellemetlen döntetlen – az Empoli és a Sassuolo ellen – után most 3-0-ra simán elverte az Udinesét. 3-0-ra nyert az Atalanta is, az áldozat a Palermo volt.

A Chievo 2-0-ra nyert Frosinonéban, viszont továbbra is nyeretlen a másik veronai klub, a sereghajtó Hellas, amelyik hazai pályán kapott ki az Empolitól. A csapaton az edzőváltás sem segített. A Hellas Verona kispadjáról hétfőn távozott Andrea Mandorlini vezetőedző, aki több mint öt évig irányította a csapatot. A helyét Luigi Delneri vette át, aki ezzel a vereséggel mutatkozott be.


Serie A, 15. forduló:
Atalanta–Palermo 3-0 (2-0)
Fiorentina–Udinese 3-0 (1-0)
Frosinone–Chievo 0-2 (0-0)
Verona–Empoli 0-1 (0-0)
korábban:
Bologna–Napoli 3-2 (2-0)
szombaton játszották:
Internazionale–Genoa 1-0 (0-0)
Torino–AS Roma 1-1 (0-0)
pénteken játszották:
Lazio–Juventus 0-2 (0-2)
később:
Sampdoria–Sassuolo 18.00
Carpi–AC Milan 20.45