Egy hétig megint máshol kell keresni a Széll Kálmán téri megállókat

-

Egész pontosan a Déli pályaudvarnál. December 7-től viszont már a Széll Kálmán tér belsejéig közlekednek a villamosok.


Hétfőtől jövő vasárnapig a 18-as, az 59-es és a 61-es villamosok csak a Déli pályaudvarig viszik az utasokat, december 7-étől viszont már a Széll Kálmán tér belsejéig közlekednek majd. A Várfok utcai villamosalagút újbóli üzembe helyezéséhez és az új ideiglenes végállomás kialakításához szükséges munkák elvégzésének idején, hétfőtől december 6-áig a 18-as, az 59-es és a 61-es villamosok a Széll Kálmán tér helyett csak a Déli pályaudvarig közlekednek. Innen a Széll Kálmán tér a 2-es metróval és a 21-es, 21A, 39-es, 91-es, 102-es, 139-es, 140-es, 140A vagy a 142-es busszal közelíthető meg.

Várhatóan december 7-étől a 18-as, az 59-es és a 61-es villamos végállomását a metrókijárati épület mellé, a tér Vérmező úti oldalára helyezik át, így gyorsabban, könnyebben lehet majd átszállni a 2-es metróra, a 4-es, 6-os villamosra vagy a teret érintő buszjáratokra.

Hétfő reggeltől a Széll Kálmán tér felújításához kapcsolódó közmű- és útépítési munkák kezdődnek több ütemben a Krisztina körút és a Csaba utca csomópontjában, ezért elsőként – várhatóan két hétig – a Krisztina körúton sávelhúzással irányonként két-két forgalmi sávban haladhat majd a közúti forgalom. A Csaba utca Krisztina körúti torkolata csak egy sávon lesz járható, ezért a Csaba utcának az Ignotus utca és Krisztina körút közötti szakaszát a Krisztina körút felé egyirányúsítják. A Krisztina körút felől érkezőknek a Krisztina körút–Maros utca–Csaba utca kerülőútvonal használata javasolt. Emiatt szintén hétfőtől várhatóan december 12-éig kismértékben változik a 39-es, a 102-es, a 128-as és a 129-es busz közlekedése.