Egy hároméves brit kislány hívta a mentőket anyja balesete után

-

A terhes nő legurult a lépcsőn otthonában, a hároméves kislánya tárcsázta a 999-et. Ha az asszonyt nem viszik kórházba, csaknem két hónappal korábban születik meg a fia.


Emma egyedül volt otthon anyjával, Catherine-nel, mikor a nő legurult a lépcsőn. A kislány elmesélte a diszpécsernek, mi történt: az anyja leesett a lépcsőn, nem vérzik, de megütötte a fejét, és „egy baba van a hasában” – írja a BBC. A kislány 8 percig beszélgetett a mentőssel, azt is elmondta, „anyu úgy néz ki, mintha aludna,” és megígérte, hogy vigyáz rá, míg megérkezik a segítség.

A nőnek megrepedt a méhlepénye, miután a hasán landolt. Ha a mentők nem viszik kórházba, és nem kapja meg a szükséges gyógyszereket, kisfia hét héttel korábban születik meg, így viszont nem volt probléma. A baleset még novemberben történt.

A kislány egyébként az 5 éves testvérétől tanulta el, mit kell tennie: a kisfiú ugyanis már tanult az iskolában arról, mit kell tenni vészhelyzetben, és ezt a család megbeszélte a vacsoraasztalnál. Az anya nem is sejtette, hogy ebből megtanulta a kislánya; az egész család büszke rá.