Egy harmad kevés volt a Penguinsnek a viharosan kezdő Tampa ellen

Fotó: Getty Images / Bruce Bennett

-

Az NHL Keleti főcsoportjának döntőjében a Tampa Bay már 4-0-ra is vezetett a Pittsburgh ellen. A vége szoros lett, de a párharc most döntetlenre áll.


A Tampa Bay Lightning viharosan kezdte a Pittsburgh Penguins elleni konferenciadöntő negyedik meccsét, és Ryan Callahan révén már a 27. másodpercben megszerezte a vezetést, amihez öt és fél perccel a harmad vége előtt Andrej Sustr tett hozzá még egy gólt.


Érthető volt a floridaiak igyekezete, ugyanis az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharcban a Penguins 2-1-re vezetett, és egy idegenbeli siker nagy valószínűséggel el is döntötte volna a párharcot. De nem így történt, ugyanis a Lightning a második harmad vége felé három percen belül ütött újabb két gólt, azaz 4-0-s vezetéssel várhatta az utolsó 20 percet.Amit aztán veszettül meghajtott a Peinguins: Phil Kessel már 1:18-nál szépített, a harmad közepén pedig Jevgenyij Malkin faragta tovább a hátrányt, hogy két percre rá Chris Kunitz gólja egy találatra csökkentse a különbséget. Egyenlíteni azonban már nem sikerült, mert az összesen 35 védést bemutató Andrej Vaszilevszki nem hagyta. Sikerült azonban az egyenlítés a Tampának, és most 2-2-re áll a párharc.

Eredmény:
NHL, Keleti főcsoport, döntő:
Tampa Bay Lightning–Pittsburgh Penguins 4-3 (2-0, 2-0, 0-3)
Az egyik fél negyedik győzelméig tartó párarc állása: 2-2. Az ötödik mérkőzést vasárnap este játsszák Pittsburghben.