Egy hajszálra van a fényevéstől az esőcsepptorta nevű édesség

-

Gyakorlatilag nincs benne kalória, és bár rettentően jól néz ki, ennyi erővel fényt is ehetnénk. Az esőcsepptorta összesen két összetevőből áll, ebből az egyik az ásványvíz.


Egy New York-i szakács, Darren Wong ízlésesen tálalja a gyorsan elkészíthető, nagy alakú esőcseppre emlékeztető desszertet: a „torta” mellé szirupot és kekszport, vagy ahhoz hasonlító tésztát is kínál. A körítésre szükség is van, mivel az esőcsepptorta önmagában majdnem a semmivel egyenlő. Ásványvízből és a sűrítő- és gélképző anyagként használatos agaragarból készül. Az édesség nagyon jól néz ki, de elképzelhető, hogy csak nézni érdemes.


#raindropcake #tattoos #dessert

A photo posted by @raindropcake on


A zselés állagú édesség az izgalmas tálalás és a nullkalóriás tulajdonsága miatt egyre népszerűbb, az elkészítését bemutató Huffington Post-videót már több mint hétmillióan látták. Ugyanakkor nem Darren Wong találta fel a spanyol viaszt, a „mesterséges esőcsepp” egy variációja a Japánban népszerű rizstortának, amit japán forrásvízből, sűrített cukorból, szójababból és szintén agaragarból csinálnak. Esőcsepptortát is először Japánban állítottak elő 2014-ben, ami tökéletesen megfelelt a Zen filozófiájának.


Lehet otthon próbálkozni!


Raindrop Cake Looks Awesome And Is Almost Zero Calories

This raindrop cake is making its U.S. debut.

Közzétette: The Huffington Post – 2016. március 31.