Egy gyerek életéért küzdenek, miután felborult egy autó Nagyrábénál

-

Mentőhelikoptert küldtek a balesethez.


Felborult egy személygépkocsi Nagyrábé és Bakonszeg között péntek délután, egy tízéves gyerek életéért jelenleg is küzdenek a helyszínen a mentők – közölte a mentőszolgálat észak-alföldi regionális orvosigazgatója az MTI-vel.

Pápai György elmondta: mentőhelikoptert küldtek a balesethez, munkatársai jelenleg próbálják újraéleszteni a kisfiút.

Egy másik gyerek is megsérült balesetben Hajdú-Bihar megyében péntek délután, amikor Debrecen és Hajdúszovát között két személygépkocsi frontálisan összeütközött.

Erről a helyszínről egy súlyos sérültet, illetve megfigyelésre a gyereket vitték a mentők a debreceni Kenézy kórház baleseti sebészetére – tájékoztatott a mentők regionális vezetője.

Frissítés: az újraélesztés után a Nagyrábé és Bakonszeg közötti balesetben megsérült kisfiút mentőhelikopterrel a debreceni Kenézy kórház traumatológiai osztályára vitték.

Rácz Máté, a hajdú-bihari katasztrófavédelmi igazgatóság megbízott szóvivője elmondta: az autó, amelyben hárman – egy felnőtt és két gyerek – utaztak, árokba hajtott és a tetejére borult. A berettyóújfalui hivatásos tűzoltók az egyik gyereket, aki az autóba szorult, feszítővágó segítségével szabadították ki. A kocsiba szorult gyerek súlyos, életveszélyes sérüléseket szenvedett, a felnőtt sofőr és a másik gyerek is súlyosan megsérült – tette hozzá a szóvivő.