Egy furcsa záradéktól függ, hogy a Barcelonába megy-e Arda Turan

Fotó: Getty Images / Alex Caparros

-

A katalán csapat 34 millió eurót fizet érte az Atlético Madridnak, pedig csak januártól játszhat náluk. A Barcelona elnökválasztása még változtathat a transzfer végkimenetelén.


A bajnok és Spanyol Király Kupa-győztes klub hétfőn honlapján jelentette be, hogy ötéves szerződést kötött a középpályással, akiért 34 millió eurót (10,7 milliárd forintot) fizet az Atlético Madridnak. Emellett bizonyos feltételek teljesülése esetén további 7 milliós bónusz illeti meg a fővárosi együttest.


A megállapodásban szerepel egy szokatlan záradék is, a katalán klub a jövő hét szombati elnökválasztását követően két napon belül elállhat az üzlettől, ebben az esetben az Atlético a mostani átigazolási díjhoz képest tíz százalékkal kevesebbért visszavásárolja Turant.

Az FC Barcelona a nemzetközi szövetség (FIFA) átigazolási szabályzatának megsértése miatt egy évig nem szerződtethet új játékost, így a 28 éves Turan csak januárban léphet pályára a katalánok színeiben.

A török futballista 2011 óta szerepel az Atlético Madridban, amellyel többek között bajnoki címet, Spanyol Kupát és Európa Ligát nyert, tavaly pedig a Bajnokok Ligája döntőjéig is eljutott.