Egy forgalmi nélküli roncs igyekezett az M1-esen

-

A győri rendőröknek is feltűnt, hogy a román rendszámú Ford Transittal szinte semmi sincs rendben.


A járőrök a sztráda 119-es kilométerszelvényben, Győr térségében, az Arrabona pihenőhely felé figyeltek fel a furcsa kisteherautóra – számol be a Kisalföld.

Messziről látszott, hogy a Ford Transit jobb első lámpája törött volt, a jobb hátsó lökhárítója elhajlott. Az pedig a későbbi vizsgálatokból derült ki, hogy forgalmija nincs a kisteherautónak és az utánfutónak sem. Az alvázszámokat ellenőrizve megállapították, hogy a Ford hatósági jelzését egy a platón lévő Peugeot típusú gépkocsira adták ki.

Kiderült, hogy a Transit műszaki érvényessége 2015. év januárban lejárt, a hozzá kapcsolt pótkocsit nem helyezték forgalomba, vonórúdja megcsavarodott, alváza deformálódott. A jármű biztonságos közlekedésre alkalmatlan volt és a forgalomban való további részvétele közvetlen balesetveszéllyel járt volna, ezért a rendőrök nem engedték tovább, valamint a sofőr ellen szabálysértési eljárást kezdeményeztek.

Emellett egyedi azonosító jel meghamisítása bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított büntetőeljárást a kocsiban ülő két román állampolgár ellen.