Egy fiatal testvérpár rabolt

-

Tizenéves társukat félemlítették meg, a rendőrség most vádemelést javasol.


Korábban egy iskolába járt a három fiú. Egyikük egy másik iskolába került, ám egy októberi napon ugyanazzal a busszal ment haza, amellyel a testvérek is a rokonukhoz. A buszon kinézték maguknak a 15 éves fiút, akivel már korábban is rosszban voltak. Leszállás után az utcán körbevették és a fiatalabb testvér - miközben pulóverénél fogva rángatta - felszólította, hogy a zsebeit ürítse ki. Az előkerülő 5000 forintot azonnal eltette, majd a veréstől rettegő fiú derekáról levette a derékszíját is. Miután megfenyegették, hogy hallgasson, magára hagyták a buszmegállóban.

A megrettent gyerek félt elmondani a faggatózó családtagoknak, mi történt vele, és másnap még iskolába se ment. Végül nővérének mesélte el, mitől retteg, a szülei pedig ezután vitték el a rendőrségre.

A 16 éves és 19 éves berhidai fiúk ellen a Balatonalmádi Rendőrkapitányságon rablás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított nyomozás befejeződött. Az ügy iratait vádemelési javaslattal küldték meg a Veszprémi Járási Ügyészségnek.