Egy félidő előnyt adott a Barca, egy gólt Ter Stegen

Fotó: AFP / LLUIS GENE

-

Messi a Levante ellen büntetőt rontott, de így is duplázott, a Barcelona pedig továbbra is hibátlan, két pont az előnye a Real Madrid-vezette üldöző hármas előtt.


Kicsit rozsdásan kezdte a Barcelona a Levante elleni vasárnapi bajnokit, voltak ugyan helyzetei, de nem játszott igazán élesen. Fordulás után aztán tíz perc alatt lőtt három gólt, egy les miatt érvénytelenített gólt, valamint kihagyott egy ziccert.

Előbb az előrehúzódó balhátvéd, Bartra kotorta be Messi keresztlabdáját, majd Neymar flipperezett gólt szinte ugyanott, a kapu jobb oldalánál. A fiatal Munirból les miatt nem lett gólszerző, de meglett a 3-0 hamar, miután Messi a léc alá vágta a Neymar fellökéséért befújt büntetőt.

Ekkor Ter Stegen kapus, aki a hétközi BL-meccsen 54 méterről kapott gólt, úgy gondolta, ideje lelket önteni a Levantébe, csúnyán alászaladt a labdának, ezzel járult hozzá a szépítéshez.

Messi később a saját maga által kiharcolt büntetőt végezte el, megint középre lőtt, megint magasan – túl magasan. Az argentin zseni idén már kihagyott egy büntetőt, összességében pedig 15-öt rontott már el Barca-mezben (és kerek ötvenet lőtt be). Talán csak nem akarja, hogy a Penaldónak gúnyolt Ronaldo sorsára jusson.

A hajrában Rakitic esésénél már nem akart egy harmadik büntetőt befújni David Fernandez, majd szépen leült a meccs – bár a csattanó, Messi szép gólja a jobb alsóba, még hátravolt –, az operatőr a padon ücsörgő Suárez és Iniesta dialógusával dobta fel a közvetítést. Megbeszélhették, hogy a Barca továbbra is hibátlan, 12 pontjával vezeti a tabellát, három tízpontos csapat, a Real Madrid, a Villarreal és a Celta Vigo előtt.Primera División, forduló:
Barcelona-Levante 4-1
gól:
Bartra (50.), Neymar (56.), Messi (60., 11-es és 90.), ill. Casadesús (66.)

Las Palmas-Rayo Vallecano 0-1
gól:
Javi Guerra (42.)

Villarreal-Bilbao 3-1
gól:
Bruno (43., 11-es), Mario Gaspar (67.), Leo Baptistao (80.), ill. Aduriz (90.)

Deportivo-Sporting Gijón 2-3
gól:
Juanfran (16.), Luis Alberto (28.), ill. Sanabria (4., 8.), Alex Menendez (34.)

Sevilla-Celta Vigo 1-2
gól:
Llorente (54.), ill. Nolito (15.), Wass (26.)
piros lap: Jonny Castro (90., Celta)