Egyéves börtönbüntetést is kaphat a balesetet okozó Ján Slota

-

Tudatmódosító szer hatása alatt okozott tömegbalesetet Ján Slota, a Szlovák Nemzeti Párt egykori elnöke. Akár egyéves börtönbüntetést is kaphat – írja az Új Szó.


Slota a zsolnai járásban található Litvailló és Túrirtovány között hajtott bele egy Porsche Cayenne-nel az előtte haladó Audi A6-osba, amely viszont egy Suzukinak ütközött neki. A balesetben csak az Audi sofőrje sérült meg, ám őt is el tudták látni a helyszínen a mentősök.

Az Audi és a Suzuki sofőrjének az alkoholtesztje negatív volt, Slota nem volt hajlandó alávetni magát a vizsgálatnak. A szlovák čas.sk szerint a politikus pénzt ajánlott az Audi sofőrjének, ha az hajlandó eltekinteni a rendőrök kihívásától. A sofőr azt is mondta, hogy nem volt egyszerű szót érteni a kocsiból kiszálló politikussal.

A politikus jogosítványát azonnal elvették, a fogdába szállítást viszont egy arról szóló igazolással úszta meg, hogy sürgős kórházi ellátásra szorul. Ha megállapítják, hogy tudatmódosító hatása alatt okozott tömegbalesetet, akár egy évre is rács mögé kerülhet. A Szlovák Nemzeti Párt korábbi elnökének nem ez lenne az első ittas vezetési ügye, korábban 16 hónapra már bevonták egyszer a jogosítványát.