Egy éven át fűtetlen, sötét kisszobában tartották bezárva lányukat

-

Borzalmas körülmények között tartották bezárva a 11 éves gyereket Kislétán. Mindössze 21 kiló volt, amikor a rendőrök kiszabadították.


Legalább egy éven át tartotta éjszaka, majd délutánonként is bezárva 11 éves gyereküket a kislétai szülők, írja a police.hu.

A családvédelmi szolgálatnak egy helybeli szólt még április 13-án, ugyanis a kislány a kicsike ablakon át vizet kért. Amikor egy másfél literes palackot akart odaadni, a lány azt mondta, az nem jó, mert „akkor anyu rájön”, hogy valakivel szóba állt.
A falubeli értesítette a családvédelmi szolgálatot, az pedig a rendőrséget, akik kiszabadították a gyereket. Jelenleg a nyíregyházi Jósa András Oktatókórházban ápolják.

A kislány elmesélte, hogy három éve rendszeresen bezárják a spájzból kialakított, mintegy két négyzetméteres, fűtetlen helyiségbe, ahol nem volt világítás, a berendezést pedig mindössze egy matrac és egy bili alkotta.
Egy évvel ezelőtt magántanulónak vették ki az iskolából, és mint a 42 éves anya elismerte, azóta bezárva tartották, mert „kezelhetetlen, lopott az iskolából, és visszapofázott a tanárainak”. A bezárást nevelési módszerként alkalmazták.
Mint kiderült, a kislány valóban lopott az iskolában: egyszer elvette egyik osztálytársa szendvicsét.

Az anya azt is felrótta neki, hogy bepisil, ugyanakkor fogva tartása helyén még folyó víz sem volt. A megtelt bilit a gyerek öntötte ki a helyiség egyetlen aprócska ablakán át, a szomszédos üres telekre.

A rendőrség 18 év alatti személy sérelmére, annak sanyargatásával elkövetett személyi szabadság megsértése bűntettével gyanúsítja a szülőket, akik szabadlábon védekeznek.
A nevelésük alatt álló további négy gyereket, egy 17 és egy hatéves fiút, valamint egy 15 és egy 12 éves lányt az eljárás idejére ideiglenesen egy lakásotthonban helyezték el.