Egy euróért vinné a Népszabadságot a szerkesztőség – élő közvetítés

Fotó: Adrián Zoltán

-

A kiadó hétfőn már nem is tárgyalt a szerkesztőséggel, az újságírók személyes holmijukhoz sem férhettek hozzá.


A Népszabadság felfüggesztett munkatársai hétfő délután megpróbáltak bejutni a kiadó épületébe, hogy hozzájussanak személyes tárgyaikhoz, valamint folytassák a vasárnap megkezdett tárgyalásokat a lap és az online kiadás sorsáról.

Murányi András főszerkesztő a kiadó székháza előtt bejelentette: a szerkesztőség egyeurós vételi ajánlatot tesz a kiadónak a Népszabadság kiadói jogáért – tekintettel arra, hogy állítólag a lap veszteségei miatt függesztették fel a megjelentetést.

Eközben a szerkesztőség közösségi oldalára kitettek egy dokumentumot, amelynek tanúsága szerint szeptember közepétől az MKB Bank szerzett jelzálogjogot a lap fölött. A felfüggesztett újságírók szerint a kiadó félrevezeti őket a tárgyalások során, hiszen azt kommunikálják, hogy hajlanak a lap értékesítésére, noha ezt az MKB beleegyezése nélkül nem tehetik meg.

Az újságírók délután nem jutottak be a Mediaworks épületébe, vagyis saját tulajdonukhoz sem férhettek hozzá. A „ligetvédők” csoportja is megjelent a helyszínen, támogatva a szerkesztőséget.

Az eseményt élőben követheti: