Egy elírás miatt negyven napig nem tudta, hogy meghalt a férje

-

Senki nem szólt a feleségnek, hogy a férje szívrohamot kapott, és a mentőben meghalt.


Hetekig eltűntként kereste a rendőrség a 83 éves Szövérfi Lászlót. Az idős férfi családja teleplakátolta a környéket, többször végighívta az összes budapesti kórházat. A feleséget 42 nap után hívta fel a IX. kerületi önkormányzat egyik ügyintézője, és azt kérdezte, vállalná-e a férje temetési költségeit, vagy elindítsa-e a köztemetési eljárást. A feleség tőle tudta meg, hogy a férje akkor már több mint egy hónapja a SOTE orvostani intézetében feküdt – számol be a szomorú esetről a Bors.

Később kiderült, hogy Szövérfi László október 7-én rosszul lett egy boltban, szívrohamot kapott, a mentőben pedig meghalt. A feleségét azonban erről senki sem értesítette, noha a férfinél ott volt minden szükséges irat.

Az idős férfi családja most úgy döntött feljelentést tesz. Kiderült az is, hogy a holttest hűtési költségeit, nagyjából 29 ezer forintot, is a családnak kell állnia.

Az Országos Mentőszolgálat szóvivője a Borsnak azt mondta, „a számítógép adatnyilvántartásába a beteg nevének első betűje hibásan került be, így fordulhatott elő, hogy amikor a telefonos érdeklődés kapcsán a számítógépben keresték a nevet, az adatbázisban nem találták".