Egy Citroën Xsarával menekülhet az egyik merénylő

Fotó: POLICE NATIONALE / DSK

-

Egész Európára érvényes körözést írtak ki egy Citroën Xsara autóra, amellyel a szökésben lévő Salah Abdeslam menekülhet. Ugyanakkor az sincs még kizárva, hogy Abdeslam továbbra is Belgiumban van.


A francia rendőrség szerint egy AE-113-SY rendszámú gépkocsival menekülhet Európán át kelet felé Salah Abdeslam, a pénteki terrorcselekmények kilencedik, szökésben lévő elkövetője. A hatóságok természetesen azt a lehetőséget sem zárták ki, hogy Abdeslam továbbra is Belgiumban tartózkodhat.


Salah Abdeslam és testvére, a pénteki támadások egyik öngyilkos merénylője, Brahim Abdeslam nem volt ismeretlen a hatóságok előtt. Még a november 13-i párizsi terrortámadások előtt kihallgatta a belga rendőrség a fivéreket. Mindkettejükről tudták, hogy radikalizálódtak, és hogy meglátogathatták az Iszlám Államot, de a belga ügyészség szóvivője szerint „nem volt jele fenyegetésnek”.
Salah Abdeslamot vasárnap óta körözi a rendőrség, egyelőre nem bizonyított, de nagyon valószínű, hogy a péntek esti lövöldözésekben ő is részt vett.