Egy Chelsea-idényt már megmentett a mostani beugró

Fotó: ANP / Koen van Weel

-

Guus Hiddink váltja Mourinhót a kispadon. A legutóbbi beugrása FA-kupát, BL-elődöntőt hozott.


Immár hivatalos, hogy Guus Hiddink váltja José Mourinhót a Chelsea-nél. A holland mester a 2008/09-es idény végén már egyszer beugrott, meglehetősen sikeresen: akkor Felipe Scolarit váltotta, a bajnoki meccsek 85 százalékát megnyerte (13/11), összességében pedig 73 százalékos győzelmi mutatót produkált (22/16).

Akkor a negyedik helyen vette át a Chelsea-t, és a harmadik helyre lépett vele előre, a Bajnokok Ligájában elődöntőbe jutott, ahol a Barcelona csak idegenben lőtt góllal ejtette ki a csapatát (0-0, 1-1).

Összesen mindössze egyetlen meccset vesztett el a 22-ből, a legutolsó chelsea-s szereplése pedig az Everton ellen 2-1-re megnyert FA-kupa-döntő volt.A Chelsea az eddigi 16 fordulóban kilenc vereséget szenvedett, és egyetlen ponttal előzi meg a már kiesést jelentő, 18. helyen álló Norwich Cityt a tabellán.

Az NBC saját forrásaira hivatkozva azt közölte, hogy Cesc Fabregas és Eden Hazard házon belül rendre bírálta Mourinho edzésmódszereit, munkastílusát. Állítólag Hazard kilátásba helyezte, hogy ha Mourinho marad, akkor ő az idény végén távozik, méghozzá a Real Madridhoz.

Közben a Sky Sports azt adta hírül, hogy Mourinho nem tervez pihenőt, hanem mielőbb folytatná edzői tevékenységét. A portugál tréner egyik ügynöke beszélt erről, aki úgy fogalmazott, hogy Mourinhónak „nincs szüksége szabadságra”.