Egy bomba kettévágja az országot vasúti szempontból

Fotó: MTI / Manek Attila

-

Az ország két felét összekötő vasúti hídon szünetel a forgalom szerdán délelőtt.


Szünetel a vonatközlekedés a ferencvárosi és a kelenföldi pályaudvarok között szerdán 10 órától várhatóan 13 óráig – közölte a Mávinform.

A közlemény szerint a Dunában talált második világháborús bomba kiemelése és hatástalanítása miatt szünetel ideiglenesen a forgalom, és a korlátozás érinti az Összekötő vasúti híd vonatforgalmát is.


Márpedig ez a híd bonyolítja le az ország két része közötti vonatforgalom szinte egészét. A Dunántúlról keletre ezenkívül csak az esztergomi vonal újpesti vasúti hídján és a bajai hídon lehet átkelni.


Az intézkedések miatt a Budapest–Győr–Hegyeshalom-, a Budapest–Székesfehérvár- és a Budapest–Pécs-vasútvonalakon a személyszállító vonatok rövidített útvonalon, csak Kelenföld állomásig közlekednek, és onnan indulnak.

A Budapest–Szombathely˜–Sopron közötti intercity és a Budapest–Bécs–Salzburg–München közötti eurocity, illetve railjet vonatok Kelenföld állomásra érkeznek, és onnan indulnak. Az S36-os személyvonatok csak Kelenföld és Tárnok között, a G43-as gyorsított személyvonatok pedig csak Kelenföld és Székesfehérvár között járnak. A Budapest–Pécs intercity vonatok csak Kelenföld és Pécs között közlekednek.

A Budapest–Keleti–Kelenföld- és Kőbánya-Kispest–Kelenföld-szakaszra megváltott menetjegyek a Déli pályaudvar és Kelenföld között is érvényesek. A Budapestre érkező utasok a kelenföldi állomáson vagy a Déli pályaudvaron szállhatnak át a Budapesti Közlekedési Központ járataira.