Egy bántalmazó hokis elhagyta a börtönt, egy másik most kerülhet oda

-

Vjacseszlav Vojnov hazatér Oroszországba az NHL-ből, Patrick Kane ellen eljárást indítottak, de a Blackhawks nem mond le róla.


Börtönbüntetése után visszatér hazájába családjával Vjacseszlav Vojnov, az NHL-es Los Angeles Kings orosz hátvédje, akit feleségének bántalmazása miatt ítéltek el.

A 25 éves, kétszeres Stanley-kupa-győztes (2012, 2014) játékos tavaly októberben kaliforniai otthonában bántalmazta párját. Ezt követően Vojnovot elítélték, gyakorlatilag a teljes szezont kihagyta, s két hónapot töltött rács mögött. Két hete kiengedték, de az Egyesült Államok bevándorlási hivatala eljárást indított vele szemben.

A kiutasítással fenyegetett hokis végül úgy döntött, családjával visszatér Oroszországba. Közleményében mindenkitől bocsánatot kért, és sok sikert kívánt a Kingsnek. Vojnov 2013-ban hatéves, 25 millió dolláros szerződést kötött a Los Angeles-i klubbal, ezt a megállapodást most felbontották, és a csapatnak nem kell kifizetnie a hátralévő 19,25 millió dollárt a játékos számára.

A címvédő Chicago Blackhawks nyári felkészülését is botrány árnyékolta be. A klub emblematikus alakja, a háromszoros Stanley-kupa-győztes (2010, 2013, 2015) Patrick Kane a gyanú szerint otthonában megerőszakolt egy nőt, és emiatt eljárást indítottak vele szemben, de vádat még nem emeltek. A csapat jelezte, hogy a pénteken kezdődő edzőtáborába meghívja az amerikai csatárt. A 2010-ben olimpiai ezüstérmes Kane a liga egyik legjobbjának számít, alapszakaszban 576 mérkőzésen 557, rájátszásban 116 találkozón 114 pontot gyűjtött.

Az ottawai főpolgármester, Jim Watson bejelentette, szeretné, ha 2017-ben az Ottawa Senators a kanadai Parlament előtti téren fogadná szabadtéri mérkőzésen a Montreal Canadiens csapatát. Az észak-amerikai profiligát 1917-ben alapították, és az első szezonban mindkét együttes ott volt a mezőnyben.