Egy ananászos Schweppesszel robbantották fel az orosz utasszállítót

Forrás: Dabiq

-

Az Iszlám Állam emberei egy Schweppes üdítős dobozban csempészték fel a bombát az orosz utasszállítóra, amely október 31-én a Sínai-félszigeten lezuhant.


Az Iszlám Állam propagandalapjának angol nyelvű változatában, a Dabiq 12. számában árulták el a dzsihadisták, hogy miként robbantották fel október 31-én az Egyiptomból Oroszországba induló repülőgépet. A képek tanúsága szerint egy ananászos ízesítésű Schweppes Gold üdítő dobozába helyezték a kis méretű robbanószerkezetet, így tudták azt az utasszállítóra, azon belül is az utastérre csempészni. A Guardian azt írja, hogy az orosz titkosszolgálat szerint a bombát egy ablak melletti ülés alatt helyezhették el, közel a farokrészhez.Mindezt az után egy nappal hozták nyilvánosságra, hogy Oroszország elismerte: a korábbi állításával ellentétben nem technikai meghibásodás miatt, hanem egy robbanószerkezet miatt zuhant le a Sínai-félszigeten a Kogalymavia orosz légitársaság repülőgépe.


A dzsihadisták azt is közölték, hogy az eredeti tervük szerint egy olyan utasszállítót akartak megtámadni, amely a terrorszervezet elleni, Washington vezette nemzetközi koalíció valamely tagjához tartozik. Végül az után döntöttek az orosz gép elleni támadásról, hogy Moszkva szeptember végén megkezdte légicsapásait a milícia szíriai állásai ellen.


Így robbanhatott fel a gép