Egy amerikai nő majdnem belehalt abba, hogy tampont használt

-

A kaliforniai modell azután osztotta meg történetét, hogy elvesztette a lábát, mert bakteriális fertőzése lett egy tampontól.


Lauren Wasser 2012 októberében 41 fokos lázzal került kórházba, ahol toxikus sokk szindrómát (TSS) diagnosztizáltak nála. A TSS egy bakteriális fertőzés, amit a tampon használatával hoztak összefüggésbe, és ami miatt a modell lába elkezdett üszkösödni, emiatt a nő jobb lábát térdtől lefelé el is veszítette, bal lába pedig komoly károkat szenvedett.


Meg akartam ölni magam, amikor hazaengedtek. Hirtelen nem lett lábam, egy kerekes székben ülök, féllábú lettem, és még a mosdóba se tudok elmenni. Az ágyban fekszem, nem tudok mozogni, és úgy érzem a négy fal között magam, mintha börtönbe zártak volna

– emlékezett vissza az első napokra Lauren Wasser.


Wasser most perli a céget, amely azt a tampont gyártja, amelyet használt, emellett azért harcol, hogy a női termékekhez más anyagokat használjanak fel.

A nő – aki a tragédia előtt naponta háromszor cserélt tampont – most azt mondja, ha tudott volna a TSS-ről, akkor sose használt volna tampont.

A toxikus sokk szindrómáról itt olvashat bővebben.