Egy 19 éves férfit fogtak el a szilveszteri kölni molesztálások miatt

-

A férfi 24 éves társával együtt egy németországi bevásárlóközpontban fosztogatott a svájci határ mellett. Svájcban fogták el, feltételezik, hogy ő volt a nők szilveszteri kölni zaklatásának egyik fő felelőse – hogy ezt mire alapozzák, azt nem közölték.


Az éjjeliőr vette észre a két férfit a bevásárlóközpontban. A nyomukba eredt, és amikor gyalog átlépték a svájci határt, értesítette az ottani rendőrséget.

A két férfi nemzetiségét nem hozták nyilvánosságra a hatóságok. Azt sem, hogy pontosan mivel gyanúsítják őket, de mint kiderült, a fiatalabb ellen európai körözést adott ki a kölni ügyészség.

Kölnben a rendőrség több mint 1500 bűncselekményről szerzett tudomást, amelyet szilveszter éjszakáján követtek el. Ezek között nagyon sok szexuális zaklatás és lopás volt. Hasonló esetek történtek más német városokban is. Összesen mintegy 120 elkövetőt gyanúsítottak meg, de eddig csak hármat ítéltek el tolvajlásért. Zaklatási ügyben egy per indult Düsseldorfban, április 11-én egy marokkói állampolgár ellen.