Egy 14 éves gyerek és az őt menteni próbáló férfi fulladt a Balatonba

-

Egy vízibicikliről esett a Balatonba egy 14 éves fiú, a mentésére indult egy 54 éves férfi, mindketten megfulladtak a Balatonlelle és Balatonboglár közti szakaszon.


Két pedagógus a nagyszakácsi gyermekotthonból hét gyerekkel indult vízibiciklizni csütörtök délután a balatonlellei közforgalmú kikötőtől nyugatra eső szabad strandon - mondta Bagyó Sándor, a mentésben részt vevő Vízimentők Magyarországi Szakszolgálatának elnöke. Szándékuk szerint a kisvízben szerettek volna maradni, a tó azonban a strand egy rövid szakaszán, egy használaton kívüli kikötő vonalában hirtelen mélyülni kezd. Az egyik, kellő vízbiztonsággal nem rendelkező gyerek valószínűleg itt került a vízbe, majd elmerült. A közelben tartózkodó egyik férfi a segítségére sietett, de hamarosan ő is alábukott.


A két eltűnt személy megmentéséért mindenki megmozdult, a helyszínre mentőhajó érkezett, annak személyzete koordinálta a mentést, a helyi vízi mentőkkel csatárláncba állította a fürdőzőket az egyébként sekély víz átfésülésére. Ők találtak rá az elmerült gyerekre és férfira is, mire megérkezett a helyszínre a vízi rendőrség, két mentőautó, a gyermekmentő és egy mentőhelikopter is. Egyiküket sem sikerült újraéleszteni.

Helyi információk szerint a vízibicikli-kölcsönző az ilyenkor szokásos gyakorlat szerint felhívta a figyelmet a veszélyekre. Felkínálta a mentőmellényeket is, de a vízibiciklis csoport nem kérte azokat.