Egy 13 éves republikánus aktivista hazugnak nevezte a Fehér Házat

Forrás: Facebook/CJ Pearson

-

Szerinte letiltották Obama Twitter-oldaláról, de ezt tagadja az amerikai kormányzat.


Egy 13 éves republikánus aktivista fiú – aki kritizálta Obamát, mert meghívta az órakészítő muszlim 14 évest a Fehér Házba – azt állítja, hogy letiltották az elnök Twitter-oldaláról – írta az eurweb.com.


Az órakészítő fiú Ahmed Mohamed, akit az iskolájában letartóztattak, mert azt hitték róla, hogy a saját maga által készített digitális órája egy bomba. A hatalmas vihart vert letartóztatása után hívta meg magához Barack Obama, és egyben el is ítélte a történteket.

A 13 éves republikánus aktivista, C.J. Pearson a Twitterére azt írta, hogy miután kritizálta Obamát a meghívás miatt, az elnök oldaláról letiltották, és ott sem hozzászólni, sem követni nem tudja azt.A Fehér Háznál azonban azt állítják, hogy ők senkit sem tiltottak ki, és egyébként is, az adminisztráció irányelve az, hogy nem blokkolnak egy követőt sem.


Az ügy hamarosan tovább eszkalálódott. Obama támogatói szerint Pearson meghamisította a képet, míg a fiú támogatói szerint hazudnak a Fehér Háznál. Szerdán a fiú is reagált a Fehér Ház tagadására, egy videót rakott ki a Facebook-oldalára, a Fehér Ház véleménye szerinte is „teljesen téves”.


Ha azt gondolják, hogy az amerikai emberek bedőlnek a kis trükkjeiknek, akkor teljesen megőrültek. Ez a kormányzat hazudik a népnek újra és újra. Hazudott Bengáziról. Hazudott az adóhivatalról. Hazudtak mindenről az amerikai népnek.

Azt is elmondta ebben a videóban, hogy nem csalt a képpel, csak csinált egy képet a képernyőjéről.


My response to the White House calling me a liar.

Posted by CJ Pearson on Wednesday, September 23, 2015

A 13 éves fiú egyébként egyre népszerűbb a republikánusok körében. Ő az elnöke a Ted Cruz elnökjelöltségéért harcoló Teens of Ted nevezetű csoportnak.