Egészséges lánynak engedélyezik az eutanáziát Belgiumban

-

Az indoklás mindössze annyi, hogy öngyilkos gondolatok nyomasztják.


A 24 éves Laurának semmilyen végzetes betegsége vagy valamilyen fizikai elváltozása nincs. Az őt vizsgáló orvosoknak azt mondta, hogy az életet nem neki találták ki. Belgiumban naponta öten halnak meg egészségügyi segédlettel. A legfrissebb adatok azt mutatják, hogy az eutanázia eseteinek száma egyharmaddal megugrott.


A fiatal nő a belga De Morgen című lapnak beszélt elhatározásáról. Mint mondta, gyerekkora óta meggyőződése, hogy meg kell halnia. Nehéz gyermekkora volt, szülei nem tervezték a jöttét, apja túl sokat ivott. Elköltözött a nagyszüleihez, de ez sem mérsékelte önpusztító gondolatait. Annak ellenére, hogy maga is úgy gondolja, nagyszülei biztonságot, békét és szervezettséget nyújtottak számára.

21 éves kora óta egy pszichiátriai intézet lakója, ahol barátságot kötött egy másik öngyilkosjelölt lánnyal, akit 18 hónappal ezelőtt segítettek halálba. Laura azt mondja, a halál számára nem választás kérdése, mert ha választhatna, akkor egy elviselhető életet választana. Ezért ő mindent megtett, de eredménytelenül - mondta.

A belga orvosok most arra készülnek, hogy őt is halálba segítik.