Egészen durva tragédiát okozott az Ashley Madison meghekkelése

Fotó: Getty Images / Carl Court

-

Egy rendőrtiszt meglátta a nevét az egyik nyilvánosságra hozott listán, majd öngyilkos lett. Pedig nem is regisztrált a társkereső oldalon.


Nem volt felhasználója a házasságtörőknek szánt társkereső oldalnak az a San Antonió-i rendőrtiszt, aki az Ashley Madison meghekkelése után öngyilkosságot követett el, és akinek a halálát összefüggésbe hozták az adatlopással. A férfi e-mail címe megjelent a nyilvánosságra hozott adatbázisában, amely a társkeresőn regisztráltak adatait tartalmazta. A rendőrtiszt egy, a rendőrséggel szemben kritikus weboldalról értesült erről. És értesültek róla a kollégái is. A férfi ezek után fejbe lőtte magát annak a templomnak a parkolójában, ahová a feleségével és a gyerekeivel járt imádkozni.

A Daily Mail azonban kiderítette, hogy a rendőrtiszt nem is volt az Ashley Madison felhasználója. A neve először egy fórumon jelent meg, innen vette át az adatait a rendőrségi visszaélésekkel és korrupcióval foglalkozó weboldal, amelyet egy magát Ademo Freemannek nevező anarchista működtet. A férfi több .gov végződésű e-mail címet is nyilvánosságra hozott az oldalán, de ezek nem egyeznek a máshol fellelhető adatokkal.

Jelenleg folyik a nyomozás annak kiderítésére, hogy az internetes megszégyenítésnek volt-e köze a férfi halálához.


Ha Ön vagy valaki a környezetében krízishelyzetben van, hívja mobilról is a 116-123 ingyenes, lelki elsősegély számot, vagy keresse fel a www.suicidprevencio.hu weboldalt!