Egészen durva történeteket tárt fel egy zalai nyomozás

Forrás: Police.hu

-

Egy nagykanizsai férfi megerőszakolta és megfojtotta egy női ismerősét, az idős nagymamáját pedig szexuálisan zaklatta.


2014 őszén a szomszédok találtak rá egy 48 éves nagykanizsai nő holttestére az otthonában. A holttest állapota miatt a szakértők akkor kizárták a bűncselekmény gyanúját, ezért a Nagykanizsai Rendőrkapitányság közigazgatási hatósági eljárás keretében vizsgálta az esetet. A szakértők azt állapították meg, hogy a nő 2013 augusztusának végén halt meg.

A nagykanizsai kórház ügyeletes orvosa 2014. június 12-én értesítette a rendőröket, hogy egy súlyosan sérült 58 éves férfit láttak el, akinek a sérülései bántalmazásból származhatnak. A nyomozás során kiderült, hogy a férfit 24 éves nevelt unokája verte meg, és a gyanú szerint idős nagymamáját szexuálisan zaklatta. A zalai rendőrök ekkor hozták összefüggésbe a fiatalembert a nagykanizsai nő halálával, mert kiderült, hogy korábban dolgozott az asszonynál.

A férfit a nyomozók gyanúsítottként hallgatták ki, aki beismerte, hogy 2013 nyarán megfojtotta és megerőszakolta 48 éves ismerősét, továbbá azt is bevallotta a kihallgatásán, hogy bántalmazta nagyszüleit, azonban a nagymamája sérelmére elkövetett szexuális erőszakot tagadta.

A Zala Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztály Vizsgálati Alosztálya emberölés, súlyos testi sértés, személyi szabadság megsértése bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt vádemelést javasolt a 24 éves nagykanizsai férfi ellen, és a nyomozási iratokat megküldte a Zalaegerszegi Járási Ügyészségnek – írta a Police.hu.