Egész hétvégén gyermeknap lesz a Városligetben

Forrás: MTI/Koszticsák Szilárd

-

Koncertekkel, kalandparkkal, zenés táncos bemutatókkal is várják a családokat szombaton és vasárnap a budapesti Városligetben.


A Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat (NGYSZ) és a Fővárosi Önkormányzat ingyenes gyermeknapi rendezvényét a főváros idén 19 millió forinttal támogatja - jelentette be Tarlós István főpolgármester. Edvi Péter, az NGYSZ elnöke kiemelte, hogy a Nemzetek Utcájában összesen 42 ország nagykövetsége, kulturális intézete mutatja be kulturális és gasztronómiai sajátosságait, valamint az Országgyűlés is kínál változatos programokat. A rendezvényre idén is külön meghívnak több mint 500 nehéz sorsú gyermeket magyarországi - pécsi és pápai - intézményekből, valamint a határon túlról: Erdélyből, a Felvidékről, a Vajdaságból és Kárpátaljáról. A vendégségbe érkező gyerekek utazási, szállás- és étkezési költségét a szervezet teljes mértékben magára vállalja.

A nagykövetségek színpadán zenés-táncos bemutatók, a Biztonságos Internet Program (SIP) sátrában számítógépes és kvízjátékok, az M2 élményszigetnél Süsü és a tévémaci is várja a látogatókat.

Az eseményen fellép mások mellett Rutkai Bori és együttese, Gubás Gabi és a Szeleburdi Színház, a Kaláka együttes, a Madách Musical Táncművészeti Iskola, a MÉZ együttes és a MintaPinty Zenekar. A rendezvényen a gyerekek lovasterápiás és kutyás bemutatót láthatnak, valamint arcfestésen, kézműves foglalkozásokon és különböző vetélkedőkön vehetnek részt.

Az NGYSZ nőgyógyászati szűrőkamionjában szaktanácsadás és tájékoztatás, az OTP Bank fogászati szűrőbuszában szűrés zajlik majd, a Magyar Vöröskereszt pedig véradásra vár minden 18 és 60 év közötti önkéntest.