Egervári: Storck egy megosztó személyiség

Fotó: MTI/MTVA / Illyés Tibor

-

Egervári Sándor korábbi szövetségi kapitány kapkodásnak tartja Möller és az új szakmai stáb kinevezését, ezért nem ad ötven százalék esélyt a norvégok elleni pótselejtezős párharc megnyerésére.


A fociválogatott volt szövetségi kapitánya, Egervári Sándor a Sport TV Mai helyzet című műsorában értékelte a magyar válogatott selejtezőbeli teljesítményét, és a norvégok elleni esélyekről is beszélt.


„Akár a korábbi vb-, vagy Eb-selejtezőn, a harmadik helyet tudta elérni a magyar válogatott. Nagyon úgy néz ki, hogy ez a generáció, ha jó állapotban van, és a játékosok jó formában vannak, akkor a harmadik hely az, ami elérhető számunkra. Erre készítettük fel őket az elmúlt 20-30 évben” – jelentette ki.


Kemény szavak

Utódjáról, Bernd Storckról azt mondta, ő „egy megosztó személyiség, a Dárdai Pali pedig egy integráló személyiség volt, jelentős a különbség. Egy csapatjátékot, egy közösséget felépíteni sokkal inkább az integráló személyiségek tudnak, és nem azok, akik megosztóak. Nagyon sok információ jön, hiszen szűk világ a miénk, nyilván nem közvetlen, hanem közvetett módon. Nagyon komoly hiányosságokra derült fény.”


A héten menesztették a Storckot a selejtezők során támogató háromfős szakmai stábot, és helyettük új embereket neveztek ki. Egervári szerint „döbbenetes dolog, hogy azt a stábot, aki a játékosok számára nagyon fontos volt, hiszen ők azok, akik tudtak kommunikálni elsősorban, ők azok, akik elsősorban segíteni tudtak ezeknek a játékosoknak, akik legjobban ismerték a magyar mezőnyt, éppen most, egy nagyon fontos időszak előtt elbocsájtják.”

„Az álmoskönyv szerint nem egy helyes döntés, az utolsó 2-3 hétben változtatni, és a játékosoknak új arccal, új elképzeléssel szembetalálni magukat akkor, amikor nagyjából jó mederben folytak a dolgok. Hiszen a harmadik helyezett csapat mindenféleképpen kiegyensúlyozott teljesítményt nyújtott, még akkor is, ha ez a Pali idejében lényegesen jobb csapatteljesítményt és eredményességet hozott” – tette hozzá az egykori BVSC-tréner.


Csökkenő esélyek

Éppen a fentiek miatt az esélylatolgatása is borongósra sikerült: „Ennek a változásnak a következtében sajnos én tartok tőle, hogy nem tudom az ötven százalékot adni most így a magyar csapatnak. Nem a játékosokban való megingásom következtében, hanem szerintem egy kapkodás eredménye lehet ez a váltás. Egyszerűen szakmailag ez megmagyarázhatatlan ilyen rövidtávon.”