Egerszegi Krisztina is megszólalt a Hosszú-ügyben

Fotó: Bongarts/Getty Images / Alexander Hassenstein / Bongarts/Getty Images / Alexander Hassenstein

-

Az ötszörös olimpiai bajnok először nem akarta elhinni, hogy korábbi edzője, Kiss László lemondott a magyar úszóválogatott szövetségi kapitányi posztjáról – írja a Nemzeti Sport.


„Először a nővérem szólt nekem, majd az anyukám is mondta, mi történt. Megdöbbentett, először nem hittem el” – mondta a napilapnak Egerszegi Krisztina, aki még csütörtökön délelőtt is beszélt Kiss Lászlóval, aki nem sokkal ezután jelentette be a lemondását, arra hivatkozva, hogy megalázó helyzetbe került Hosszú Katinkával szemben a szerdai sajtótájékoztatón, ugyanis nem engedték, hogy beszéljen vele.„Elmesélte Laci bá, hogy nagyon sok edző felhívta azzal, mellette áll, de volt egy mondata, amelyről akkor még nem gondoltam, hogy kiforrott, megérett döntés lenne: azt mondta ugyanis, ha ez a hercehurca tovább folytatódik, legfeljebb lemond. Én elképzelni sem tudom ezt. De csak egyfelől, hiszen őt az úszás élteti. Másfelől viszont nagyon is el tudom képzelni, mert olyat kapott szerdán, amit nem érdemelt meg” – tette hozzá Egerszegi.

Turi György mesteredző szerint is tiszteletlenül viselkedett Hosszú a kapitánnyal, a Széles Sándor Úszóműhely azonban lemondásra szólította fel a Gyárfás Tamás vezette elnökséget. Gyárfás a történtek után felhívta a kapitányt, akinek nem fogadta el a lemondását – abban maradtak, hogy hétfőn visszatérnek a kérdésre.