Éger István maradt az Orvosi Kamara elnöke

Fotó: MTI / Komka Péter

-

Bár három ellenjelölt is volt, nagy többséggel nyert a hivatalban lévő elnök. A küldöttgyűlésen elfogadtak egy nyilatkozatot, ami szerint nemzetbiztonsági kockázatot jelent az ágazat leromlott helyzete.


Bár a Magyar Orvosi Kamara (MOK) közgyűlésének szombati tisztújítása előtt négy jelölt is bemutatkozott, a hivatalban lévő elnök, Éger István fölényes győzelmet aratott a választáson, a szavazatok 62 százalékát kapta – írja a Nol.hu. Beszámolóját az előző napon 82 százalékos többséggel hagyták jóvá a küldöttek, amiből többen arra következtettek, hogy nem sok értelme van ellenjelölteket állítani vele szemben.

A MOK országos küldöttközgyűlése egy nyilatkozatot is elfogadott, amelyben egyebek mellett kifogásolták, hogy a bérfelzárkóztatás megakadt, az orvosok és az ápolók végtelenül túlterheltek, elkeseredettek, kiégettek.

Ebben azt írják: nem szükséges semmilyen erőszakos cselekmény, elegendő egy – a bukarestihez hasonló – tragikus baleset ahhoz, hogy a tömeges halál és szenvedés húzza alá ellátórendszerünk totális elégtelenségét. Ki kell mondani, ma Magyarország egészségügyi ellátóképessége, a sürgősségi ellátókapacitás önmagában is jelentős nemzetbiztonsági kockázatot jelent.