Edzői ajánlatokkal bombázzák a visszavonult NBA-legendát

Fotó: AFP / ADRIAN DENNIS

-

Egy héttel a visszavonulása után már két csapat is megkereste Kevin Garnettet.


A játékoskarrierje lezárását múlt héten bejelentő sztárt Doc Rivers, a Los Angeles Clippers és Tyronn Lue, a Cleveland Cavaliers vezetőedzője is szívesen látná stábjában.


Garnett aki 2008-ban a Rivers irányította Boston Celticsszel nyerte egyetlen bajnoki címét 21 éves profi karrierje során csütörtökön ellátogatott a Clippers tréningjére, és ott tanácsokkal látta el a játékosokat, ami lenyűgözte a gárda trénerét.

Fenomenális volt ma. Az edzés előtt tartott oktatást, ami olyan színvonalú volt, hogy azért sok pénzt fizetne az ember, hogy lássa mondta Rivers.


Doc (középen) és Garnett (jobbra) szívesen dolgozna együtt újra


Tyronn Lue szintén nem titkolta, milyen nagyra értékeli a 15-szörös All Star-válogatott játékost, egyúttal jelezte, hogy már ajánlatot is tett neki. A Cavaliers edzője ugyanakkor azt is elismerte, hogy Garnett egyelőre visszautasította az ajánlatot, mert úgy érzi, még nem áll rá készen.

Garnett a liga elmúlt két évtizedének egyik legmeghatározóbb játékosa volt, négyszer választották be az év álomötösébe, 2004-ben pedig az alapszakasz legértékesebbjének bizonyult. A Minnesota Timberwolves, a Boston Celtics és a Brooklyn Nets csapatában szerepelt játékos 2000-ben az olimpiai bajnok amerikai válogatottnak is a tagja volt.