Edwin van der Sar öt év után visszaáll a kapuba

Fotó: AFP / GLYN KIRK

-

Aki látni akarja a legendás kapust, az a holland negyedosztályú VV Noordwijk kapujában keresse szombaton. Egyelőre egy meccset vállal.


Az Ajax Amsterdam, a Juventus és a Manchester United korábbi holland válogatottsági rekorder kapusa, Edwin van der Sar - egyelőre - egyetlen mérkőzés erejéig visszatér a kapuba. Méghozzá nem holmi jótékonysági, vagy gálameccsen, hanem igazi bajnokin.


A 45 éves kapuslegenda 2011-ben, a Manchester Unitedből vonult vissza a Barcelona ellen 3-1-re elveszített Bajnokok Ligája-döntő után, és most felnőtt pályafutása első csapatának hívására veszi elő a kesztyűit a szekrény mélyéről. Van der Sar 1985 és 1990 között öt évig védett a VV Noordwijk csapatában.

A holland negyedosztályban szereplő klub egyetlen hadra fogható kapusa, Mustafa Mare Zine megsérült, a csapat pedig ki máshoz fordulhatott volna segítségért, mint a korábbi 130-szoros holland válogatotthoz, egykori játékosukhoz.

"Egy kis rábeszélés után beleegyezett, hogy szombaton a Jodan Boys elleni meccsen ő védje a kapunkat - mondta a Noordwijk sportigazgatója, Peter Vink. - Alapvetően egy mérkőzésről van szó, de így is rendkívül hálásak vagyunk Edwinnek a segítségért. Tudjuk, hogy mindig jó szívvel gondolt a klubra, és rendszeresen látogatja a meccseinket is."