Édességet is vittek a Münchenbe érkező menekülteknek

Fotó: VS.hu / Zagyi Tibor

-

A müncheni főpályaudvarra érkezett hétfő este egy Magyarországról indult, menedékkérőket szállító vonat – jelentette a BR bajor közszolgálati médiatársaság.


A Budapest–München útvonalon közlekedő Railjet 64-es járatot előzőleg megállították a bajor–osztrák határnál fekvő Rosenheimnél, ahol a német szövetségi rendőrség ellenőrzést tartott.


A szövetségi rendőrség egyik szóvivője a BR-nek azt mondta, hogy a munkatársak túlterheltsége miatt csak félig vizsgálták át a vonatot. Ennek során 190 engedély nélkül utazó embert szállítottak le, hogy regisztrálják, majd még hétfő este vagy kedden a müncheni tartományi központi befogadóállomásra szállítsák őket.

A müncheni főpályaudvaron a rendőrök a vonatról további mintegy 200 embert egy terembe kísértek, ahol megkezdték regisztrációjukat. Több járókelő spontán módon a Railjet-járat utasainak segítségére sietett, édességet, palackokban vizet adtak nekik – számolt be hírportálján a BR.

A Bild című lap az online kiadásában azt írta: a határőrizetért is felelős szövetségi rendőrség müncheni igazgatóságán arra számítanak, hogy hétfő késő este még további 500 menedékkérő érkezik Magyarországról. Az őket szállító vonatok kétóránként érkeznek a müncheni főpályaudvarra.