Éden-botrány: A Vodafone felfüggeszti hirdetéseit a TV2-n

-

A Vodafone nem indít új kampányt, a jelenleg tervezettek előkészítését pedig felfüggeszti addig, amíg a TV2 nem garantálja, hogy a jövőben műsoraiban a női jogokat maximális tiszteletben tartja és tartatja, közölte a cég.


A Vodafone Magyarország „nyilvánosan tiltakozik a TV2 Éden Hotel című valóságshow-jában április 24-én látható jelenetek, illetve a csatorna történtekhez való hozzáállása miatt”, közölte a vállalat, amely elfogadhatatlannak tartja, hogy a műsor készítői nem nyújtottak azonnal segítséget a bántalmazott nőnek.
A Vodafone Magyarország „mint az egyik legnagyobb magyarországi hirdető kijelenti, hogy a TV2-n új kampányt nem indít, a jelenleg tervezett kampányai előkészítését pedig felfüggeszti mindaddig, amíg a csatorna által ígért, az üggyel kapcsolatos belső vizsgálatának eredményét transzparens módon nyilvánosságra nem hozza, és világos állásfoglalásban nem garantálja, hogy a jövőben műsoraiban a női jogokat maximális tiszteletben tartja és tartatja, valamint mindent megtesz az ezzel kapcsolatos törvények és etikai normák betartása és betartatása érdekében.”, áll a cég közleményében.

A jelenetben az egyik férfi szexuálisan zaklatott és megalázott egy női szereplőt. A férfi a nő tiltakozása ellenére sem hagyta abba a közeledést, sőt szidalmazta is a lányt. A műsor készítői pedig mindenféle megjegyzés, beavatkozás és segítségnyújtás nélkül adták le a jelenetet, amely miatt a Médiatanács, illetve a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) hivatala is eljárást indított.