Eddig pletykákról szólt, most már pénzről az Ashley Madison-botrány

Fotó: AFP / EVA HAMBACH

-

Egy kanadai özvegyember azt állítja, soha nem csevegett vagy találkozott egyetlen házasságtörő társkeresővel sem, hiába hozták hírbe.


Két kanadai ügyvédiroda csoportos keresetet nyújtott be a világ egyik legnagyobb házasságtörő társkereső oldala, a kanadai tulajdonú Ashley Madison ellen. A napokban ugyanis sikeresen meghekkelték az oldalt, és 39 milliónyi állítólagos hűtlenkedő neve, címe, telefonszáma, hitelkártya adatai kerültek ki. A követelés 578 millió dollár.

A két ontariói ügyvédi iroda a helyi fellebbviteli bírósághoz nyújtotta be a keresetet a két torontói cég, az Avid Dating Life és az Avid Life Media ellen, amelyek az AsleyMadison.com-ot üzemeltetik. Az iratokat a bíróságnak még érkeztetnie kell.

Az Ashley Madison tulajdonosai nem azonnal kommentálták a keresetet. Azzal védekeznek, hogy az adatok önmagukban még nem bizonyítják ügyfeleik hűtlenségét. A felperes egy ottawai özvegy, aki azt mondta, hogy csak egy rövid időre regisztrált, miután mellrákban meghalt a felesége, de a tagok közül senkivel sem vette fel a kapcsolatot.