Ecclestone: A Manornak fizetnie kell!

Fotó: Getty Images / Mark Thompson

-

Nem vett részt a Marussia utódja az ausztrál versenyhétvégén, ezért a Formula-1 kereskedelmi jogait birtokló Bernie Ecclestone pluszköltségeket terhelne az amúgy is nehéz helyzetben lévő csapatra.


Nem indult az időmérőn, majd a versenyen sem a tavaly csődbe ment Marussia jogutódja, a Manor az idénynyitó Ausztrál Nagydíjon. Sőt, a motort sem indították be az autókban, ezért a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) vizsgálatot kezdeményezett a kiscsapat ellen. A GP-live.hu szerint „a motorvezérlő elektronika nem működött, így nem is kapnak semmilyen büntetést”.


Bernie Ecclestone ennek ellenére elégedetlen a Manor viselkedésével, szerinte nem is akartak elindulni a versenyen, csak a jogdíjra utaztak.


Mi soha nem engedélyeztük a csapatnak, azt amit tettek. Nem akartak Ausztráliában elindulni. Maguktól akkor sem versenyeztek volna, ha valaki pisztolyt tart a fejükhöz

– dühöngött a Reutersnek Ecclestone, aki kiszámlázná a Manornak a felszerelések szállítási díjait. Hozzátette:


Maguknak kell kifizetni a felszerelések oda- és visszaszállítását. Nem vettek részt, ezért fizetniük kell.

A csapat a verseny előtt ezt közölte: „Három hetünk volt csak, hogy megtervezzük az autót, és hogy legálissá tegyük az FIA 2015-ös szabályainak megfelelően. Szinte nem is volt időnk összerakni a vázat és az elektronikát, illetve minden más infrastruktúrát, amire szükség lett volna. Úgy gondolom, hogy hajnali négykor már tisztában voltunk vele, hogy nem tudjuk megcsinálni”.