Eb-győztesként menne olimpiára a kézisekkel Dujsebajev

Fotó: MTI / Vajda János

-

Talant Dujsebajev a férfi válogatott szövetségi kapitánya szerint képes a csapat, hogy a lengyelországi Európa-bajnokságon végrehajtsa a bravúrt, és közvetlenül jusson ki Rióba.


Az Európa-bajnokságra azzal a céllal utazunk, hogy onnan egyből kijussunk az olimpiára” – mondta a Nemzeti Sportnak Talant Dujsebajev a férfi kézilabda-válogatott szövetségi kapitánya.


A január 15-től 31-ig tartó lengyelországi tornáról csak a győztes (francia győzelem esetén az ezüstérmes) szerez közvetlen kvalifikációt az augusztusi ötkarikás játékokra, de a kapitány azon a véleményen van, hogy a csapatban minden megvan, ami egy ilyen nagy eredmény eléréséhez kell.


Dujsebajev nem futna plusz köröket az olimpiáért


„Erős, tehetséges, szorgalmas, képzett, fiatal és sikeréhes a csapatunk. Ha minden elképzelésünk sikerül, képesek lehetünk a bravúrra” – mondta a kapitány, aki hozzátette, hogy a csapat felkészülése a terveknek megfelelően halad. A csapat zöme december közepe óta készül együtt Kecskeméten, és január 3-án már a légiósok is csatlakoztak a kerethez.

Az viszont biztos, hogy a veszprémi Gulyás Péter talpsérülése miatt kénytelen lesz kihagyni az Európa-bajnokságot.

A magyar válogatott a D csoport sorrendben Montenegróval (január 16.), Oroszországgal (január 18.) és Dániával (január 20.) mérkőzik meg Gdanskban. A csoportokból az első három helyezett jut tovább a középdöntőbe, ahová viszik magukkal a csoportjuk másik két továbbjutója elleni mérkőzésen szerzett pontokat.