Dzsudzsákot is tárt karokkal várja a Fradi

Fotó: MTI/ANADOLU / Sergen Sezgin

-

A Ferencváros százszázalékos teljesítménnyel vezeti a bajnokságot, és egyre vonzóbb a hazatérő magyar focisták számára – erről Orosz Pál, az FTC labdarúgó Zrt. vezérigazgatója beszélt a DIGI Sport Reggeli Start című adásában.


A magyar klubvezetők általában arra panaszkodnak, hogy egy magyar játékos jóval magasabb fizetési igénnyel rendelkezik, mint egy hozzá hasonló külföldi focista, ezért igazolnak inkább bármilyen délszláv vagy afrikai játékost. A Ferencváros ezzel szemben az elmúlt egy évben több magyar válogatott focistát is hazacsábított, ilyen például Gera Zoltán, Hajnal Tamás, Leandro vagy a múlt héten szerződtetett Pintér Ádám, de a Győrből érkezett Varga Rolandnak és a Haladástól szerződtetett, az egyik legnagyobb magyar tehetségnek tartott Radó Andrásnak sem lehettek alacsonyak a fizetési igényei.


Hajnalt is hazacsábították


A Magyar Labdarúgó Szövetség az idei bajnokság előtt közölte a csapatokkal, hogy több száz millió forintos támogatást kaphatnak, ha egyszerre csak három légiós szerepel majd a pályán a bajnokikon; kivételt képeznek a nemzetközi kupákban is indult csapatok, ahol ötre emelték ezt a számot. Orosz Pál a tévéinterjúban azt is elárulta, hogy Thomas Doll vezetőedzőtől nem kért ilyet a vezetőség.

„Nem adtunk ilyen direktívát, az eredményesség a legfontosabb, de szerencsére olyan a keretünk, hogy ezt be tudjuk tartani” – kezdte a vezérigazgató, aki arra a kérdésre, hogy mitől ilyen csábító a Ferencvárosba igazolni, így válaszolt:


Most már sokkal könnyebb minőségi játékosokat szerződtetnünk, mint pár évvel ezelőtt,

és nem csak az infrastrukturális háttér miatt. Besic, Somália vagy Mateos esete is bizonyítja, hogy van továbblépési lehetőség a Ferencvárosból, és ez sok játékos számára csábító. Legutóbbi igazolásunk, Pintér Ádám is úgy volt vele, hogy egy nagy lehetőség számára, hogy a Ferencvárosba jöjjön, kimondott célunk a bajnokság megnyerése, azért ez is vonzó tud lenni.”


Doll magyar szinten kiemelkedő játékosállománnyal dolgozhat


Orosz elárulta, hogy egy többtagú team dönti el, hogy kit igazolnak le. „Különböző pozíciókra nézünk játékosokat, egy posztra többet is, vannak preferenciák, egyes, kettes és hármas, megnézzük, hogy anyagilag mi az, ami megengedhető a klub számára. Ez egy közös döntés, nincs olyan, hogy csak Thomas Doll dönt, együtt döntünk. Mi itthon egy jól fizető klubnak számítunk, de külföldön azért egészen más fizetések vannak, Somália például a sokszorosát keresi Franciaországban, mint amennyit itt kapott.”


Somáliának is jó ugródeszka volt a Fradi


Tőzsér Dániel is a Ferencvárossal edz, és Vörösbaranyi József, Dzsudzsák Balázs menedzsere is korábban azt nyilatkozta, hogy mielőtt a szélső a Dinamo Moszkvától a török Bursasporhoz igazolt volna, megkereste őket egy magyar klub. „Arról egyelőre nincs szó, hogy Tőzsér aláírna, de majd meglátjuk, bármi előfordulhat. Dzsudzsák esetében konkrét ajánlat nem volt, az ő megszerzése azért utópisztikus, hiszen nagyon sok pénzt keres. Az más kérdés, hogy számára szimpatikus klub-e a Ferencváros. Ha egy-két év múlva ide szeretne jönni, akkor nem mondanánk neki, hogy ne gyere.” – reagált Orosz.


Dzsudzsák zöld-fehérben, csak a Bursasporban


A vezérigazgató azt is elmondta, hogy óriási különbségek nincsenek a fizetésekben a Fradinál, hiszen az nagy feszültséget szülne. „Mindenki becsülettel meg van fizetve, de nyilván egy fiatal játékos nem kap annyit, mint az idei bajnokságban hat meccsen hét gólt szerző Böde Dániel. Tavalyhoz képest egyébként nem nőtt jelentősen a bérkeretünk, bár Somália eladásával többletbevételhez jutottunk. Egy belső védőre viszont még mindenképp szükségünk lesz. Képben van külföldi, magyar és külföldön élő magyar játékos is.”