Dzsudzsák Van Persie-t vigasztalta

Fotó: AFP / OZAN KOSE

-

Dzsudzsák Balázs és Robin van Persie is csere volt a Bursaspor–Fenerbahce török bajnokin, az utóbbi viselte nehezebben, ezért magyar kollégája lelki támaszt nyújtott neki.


A török bajnoki nem hozott gólt, így a legérdekesebb momentum még a kezdés előtt történt: Dzsudzsák és Van Persie szóba elegyedett, és a magyar szélső meglepődött azon, hogy a korábban az Arsenalban és a Manchester Unitedben is megfordult holland csak csere – írta az Origo.


„Igazán szomorú egy ilyen sztárt, mint te, a kispadon látni. Remélem, sikerül megoldani a problémát – mondta Dzsudzsák Van Persie-nek. – Én is remélem. Az elnök és a szurkolók kedvelnek, nincs gondom senkivel, az egyetlen személy, aki nem hisz bennem, az az edző, Vitor Pereira.”

A lelkizős párbeszédet egy helyi lap, az Ajansspor hozta le. És folytatása is volt: Dzsudzsák cseh csapattársa, Tomas Necid megjegyezte, hálás a Fener edzőjének, amiért Van Persie-t a padon hagyta. „Ez hihetetlen” – mondta Necid a fejét csóválva.

A meccsen végül Dzsudzsák és Van Persie is pályára lépett, a Bursaspor magyarja az 58. percben épp Necidet váltotta, majd nyolc perccel később a holland csatár is lehetőséget kapott, ő a brazil Souza helyére érkezett.