Dzsudzsák: Mindenki előrébb tart nálunk, de...

Fotó: Getty Images / Shaun Botterill

-

A magyar labdarúgó-válogatott csapatkapitánya, Dzsudzsák Balázs szerint, amennyiben a norvégok elleni pótselejtezőn látott küzdőszellemmel lépnek pályára a jövő évi, franciaországi Európa-bajnokságon is, akkor bárki ellen lehet esélyük.


A Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) honlapjának nyilatkozva Dzsudzsák úgy vélekedett: örülhetnek, hiszen nem a legerősebb csoportba kerültek szombaton, amikor Portugáliával, Ausztriával és Izlanddal sorsolták azonos négyesbe a magyar csapatot Párizsban.

„Ettől függetlenül nem érdemes belemenni az esélylatolgatásba. Nem kell tartanunk az ellenfeleinktől, a portugálokon kívül nincsen olyan csapat köztük, amely tele lenne tűzdelve világsztárokkal” – szögezte le Dzsudzsák.


Dzsudzsák szerint előrébb tartanak az ellenfelek


A török Bursaspor légiósa szerint reálisan nézve mindhárom csoportellenfél előrébb tart a magyaroknál, de azt gondolja, ha mindannyian azt az akaratot és azt a formát hozzák Franciaországban, amit a norvégok elleni két meccsen, és azzal a küzdőszellemmel lépnek pályára az Eb-n is, akkor bárki ellen lehet esélyük.

A csapatkapitány hangsúlyozta, a magyarok számára óriási lehetőség a franciaországi tornán való szereplés, és ki kell hozniuk a meccsekből a legtöbbet, de közben fontos, hogy meg tudják élni, hogy az Eb-n lépnek pályára. „Az a fontos, hogy júniusra az egész csapat csúcsformába kerüljön, és akkor remélhetőleg sikerül meglepetéseket okoznunk” – mondta Dzsudzsák.


Fiola örül a sorsolásnak


Fiola Attila, a válogatott és a Puskás Akadémia jobbhátvédje úgy fogalmazott: jó csoportba kerültek, alighanem előzetesen sokan aláírták volna ezt a beosztást. „Az első két kalapból azt a két válogatottat kaptuk, amelyiket szerettük volna, a negyedik kalapos ellenfelet, Izlandot azért el tudnám cserélni egy kedvezőbb riválisra. Aki reálisan látja az erőviszonyokat, az tisztában van azzal is, hogy mindhárom csoportellenfél nagyon erős, és a selejtezőkben ezt mindannyian be is bizonyították” – mondta Fiola.