Dzsudzsák mérges volt, de már hálás Storcknak, amiért lecserélte

Fotó: MTI / Koszticsák Szilárd

-

Dzsudzsák Balázst az oslói pótselejtezőn lecserélte Bernd Storck szövetségi kapitány, a magyar válogatott csapatkapitánya ezért is tudott felejthetetlen teljesítményt nyújtani a hazai visszavágón, amelyen 44 év után Magyarország kijutott az Európa-bajnokságra.


Az oslói meccs után Dzsudzsák azt nyilatkozta a VS.hu-nak, hogy a sárga lapok miatt cserélte le őt a szövetségi kapitány, mivel egy újabb figyelmeztetés esetén nem játszhatott volna a visszavágón. „A kapitány próbálta lezárni azt a szélt, alapból sem volt egyszerű, mert sokat jött fel a jobbhátvédjük, ez egy normális dolog volt, hogy lecserélt, az sokkal fontosabb, hogy vasárnap tudok játszani” – mondta akkor.


A kijutás után a Nemzeti Sportnak adott interjúban hozzátette: „Nem voltam boldog… Ha volt, és feltehetőleg lesz is bajom belőle, sosem rejtem véka alá a véleményemet.


Nem esett jól, hogy csapatkapitányként le kellett jönnöm, de amikor később beszélgettem Bernd Storckkal, megértettem az érveit.

Azt mondta, Gera Zoltán után nem akart engem is elveszíteni. Korrekt volt, és ha abból indulok ki, hogy a hetvenötödik válogatott mérkőzésemen kijutottunk az Eb-re, nyilvánvaló, számomra ennél szebben nem alakulhattak volna az események.”


Elabdellaoui (háttérben balra) megnehezítette Dzsudzsák életét Oslóban


A német szakember elárulta, hogy az oslói meccsen nem volt könnyű dolga Dzsudzsáknak, hiszen szerinte Európa egyik legerősebb jobbhátvédjével, Omar Elabdellaouival kellett felvennie a versenyt, de védekezésben így is jól teljesített. „Természetesen először nem értette meg, hogy miért cserélem le, de aztán a visszavágón igazi kapitány volt. És én így képzelek el egy csapatkapitányt. Ahogy küzdött, olyat még sosem láttam tőle. A teljesítményével kivezette a csapatot Franciaországba.”


Hős lett Storckból


Storcknak ez egy újabb olyan húzása volt, amely az adott pillanatban nem aratott osztatlan sikert, ám később mégis őt igazolta.