Dzsudzsák csapata jövőre nem indulhat az Európa-ligában

Fotó: Getty Images / Epsilon

-

Az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) a pénzügyi fair play megsértése miatt kizárta a Dzsudzsák Balázst is foglalkoztató Dinamo Moszkvát az Európa-liga következő idényéből.


Az UEFA azzal indokolta a Dinamo Moszkva kizárását, hogy a fővárosi klub vétkes a pénzügyi fair play szabályzat megsértésében, a túlzott futballistafizetésekben és a szabálytalan – az egyesületnek indokolatlanul magas támogatást garantáló – szponzori szerződésekben.


A kizáráson kívül nem kaptunk további büntetést

– jelentette ki pénteken Vaszilij Tyitov, a Dinamo igazgatótanácsának elnöke.


A klub csütörtökön, az UEFA pénzügyi fair play szabályainak betartását ellenőrző bizottság látogatása után közölte, hogy a játékosfizetéseket csökkentő új finanszírozási rendszert vezet be. A vezetőség ígéretet tett arra, hogy véget vetnek a túlköltekezésnek, az újonnan szabályozott bérpolitikának megfelelően leszállítják a futballisták fizetését, s a jövőben tartózkodnak a túl sokba kerülő játékosok szerződtetésétől.

A gárda azzal szerezte meg az Európa-liga 2015/16-os szezonjában való részvétel jogát, hogy az orosz bajnokságban legutóbb negyedikként végzett.