Dzsudzsák: Azért nem vett meg a Real, mert magyar vagyok

Fotó: MTI/ANADOLU / Sergen Sezgin

-

És ezért nincs olyan marketingértéke, amiért egy ekkora csapat pénzt áldozna rá, mondta a válogatott futballista a Frizbi című műsor felvételén.


Pénteken este Dzsudzsák Balázs lesz a Frizbi című talk show egyik vendége, ahol a foci és a karrier mellett pénzről és a magánéletéről is beszél majd Hajdú Péter műsorvezetőnek. Hajdú megkérdezte, hogy lehet-e magyar játékosnak esélye olyan nagy klubba szerződni, mint a Bayern München, a Barcelona vagy a Real Madrid. Dzsudzsák erre határozott nemmel felelt.


Dzsudzsák Balázs nyáron boldogan írt alá a Bursasporhoz


„A PSV-nél tizenkétmillió eurós kivásárlási ár volt rögzítve a szerződésemben. Hiába akadtak irántam olyan érdeklődők, mint a Real vagy a Valencia, ezek a klubok marketingszempontból nem engedhették meg, hogy leigazoljanak, mert magyar vagyok. Egy magyar játékos nem szerepel világversenyen, nem látják sehol. Ezért a szerződtetésemet nem tudták volna megmagyarázni” – mondta, majd hozzátette: sajnálja, hogy nem 23 évesen jutott ki az Európa-bajnokságra.

Dzsudzsák 22 éves volt, amikor a DVSC-től elvitte a holland PSV, ahol három remek szezont töltött, mielőtt – általános megdöbbenésre – aláírt volna az orosz Anzsi Mahacskalához, majd fél évvel később már a Dinamo Moszkva játékosa volt. A fővárosi csapat 19 millió eurót fizetett ki érte, amivel Dzsudzsák az orosz élvonal egyik legdrágább játékosának számított.

Ettől fogva minden átigazolási időszakban sztárcsapatokkal hozták hírbe, de sem a Liverpool, sem az Inter, sem a Lazio nem vette meg, ahogy idén nyáron a Dárdai Pál által irányított Hertha Berlin sem fizette ki érte a 2 millió euróra taksált kivásárlási árát – így került a török élvonal egyik középcsapatához, a Bursasporhoz.